Wouter Brouwer

Welkom mijn naam is Wouter en ik ben de oprichter van Ugain.

Ik ben Ugain gestart vanuit een passie en een missie. Mijn passie voor innovatie en mijn missie om het grote publiek te voorzien van objectieve kennis om van daaruit een platform te creeën van enthousiaste mensen die hun hun inzichten met elkaar delen. Samen weet je immers meer dan alleen.

Maar wie ben ik, hier een samenvatting van activiteiten:

 • Ik heb jarenlang gewerkt voor Rabobank waar ik mij voornamelijk bezig hield met informeren van klanten op het gebied van geld- en goederenstromen. Deze zakelijke klanten varieerden van startup naar scale up, van mkb tot groot bedrijf.
 • Ik heb een sterke passie voor innovatie en trends.
 • Vanuit de passie voor innovatie ben ik sinds 2014 bekend met bitcoin.
 • Mijn eerste bitcoin kocht ik voor nog geen EUR 500,-, wat overigens toen al door veel mensen als absurd veel werd gezien.
 • Er bestonden toen geen studies of opleidingen in blockchain, waardoor ik al m’n vrije tijd stopte in lezen en netwerken rondom bitcoin en de onderliggende techniek Blockchain.
 • In 2016 met de komst van Ethereum ben bekend geraakt met blockchain platforms en de vele mogelijkheden die deze bieden.
 • In februari 2017 heb ik in een team met een aantal blockchain experts, entrepreneurs en business architects gewerkt aan een product op de eerste Blockchain Hackathon in Nederland. De Dutchain Hackathon in Groningen. Meer dan 400 deelnemers uit meer dan 10 landen. verbonden aan meer dan 50 organisaties. In 48 uur werden we samen met 54 teams uitgedaagd om een op blockchain technologie gebaseerde oplossing te bouwen voor één van de vijf tracks: Identiteit, Overheden, Handel, Pensioenen en energie. Met ons team van Revention maakten we daar een product genaamd BluEyes en vielen in de prijzen. Ik kijk nog bijna werkelijks met veel plezier terug naar dit inspirerende event! Inmiddels heb ik mij al ingeschreven voor de hackathon in 2018 met een internationaal team. Klaar voor een nieuw avontuur!
 • Van daaruit heb ik naast mijn baan gewerkt aan ons product BluEyes, in 2018 komt hier meer info over. 
 • Kort na die hackathon heb ik mijn eerste ethereum (ETH) gekocht voor circa 15 euro.
 • Vanaf maart ben ik hobbymatig meer gaan investeren en handelen in de toenemende projecten op blockchaintechnologie. Mijn portefeuille zit op een rendement van boven de 650%. 
 • Met mijn passie voor deze technologie besmette ik vele mensen in mijn omgeving waardoor ik steeds vaker de vraag kreeg over de werking van blockchain en de handel van cryptocurrencie. Zowel particulier als zakelijk. Vele presentaties volgden.

Nu heb ik afscheid genomen van mijn baan en wil me volledig inzitten voor mijn passie. Er zijn inmiddels vele partijen die de uitleg rondom blockchain als serieuze businesscase zien, wat geheel terecht is. Echter ontbreekt het daar aan één ding: De informatie zo delen dat iedereen het kan begrijpen. Dit is nou precies waar ik me sterk voor wil maken, hier zie ik mijn uitdaging!

Is het nu te laat om nog te investeren in deze nieuwe economie? Nee absoluut niet. Er moet nog veel gebeuren en zoals met elke innovatie heeft ook blockchain tijd nodig zich te ontwikkelen tot een techniek die de wereld en de bestaande orde volledig zal veranderen. Maar daarover meer in mijn masterclass!