Voorbereiding

Voorbereiding aan de masterclass:

Als je wilt starten met het kopen van diverse cryptovaluta, zal je eerst een aantal zaken moeten regelen. Tijdens onze masterclass leggen wij je onder andere stap voor stap uit hoe je deze cryptovaluta aankoopt, veilig bewaart en mee kan handelen. Maar hoe leuk is het als je hiermee tijdens de masterclass direct zelf aan de slag te kan!?
Hieronder leggen wij je uit welke stappen je alvast kan nemen en waarom:

Stap 1: Je eigen wallet

Om te starten met bitcoins of andere cryptovaluta, heb je allereerst een eigen wallet nodig. Je hebt verschillende soorten wallets, maar voor nu houden we het even simpel. Open je Applestore of Googleplaystore en zoek naar de app Jaxx. Installeer deze app door “express installation” en kies vervolgens voor de volgende wallets: BTC, ETH en LTC. Jaxx opent dan jouw unieke wallets.

Jaxx is een wallet die enerzijds veilig en anderzijds gratis en zeer toegankelijk is. Later in onze masterclass leggen we je uit welke wallets er nog meer zijn en waarop je moet letten. De keuze van je wallet bepaalt de onafhankelijkheid en veiligheid van jouw eigendom in cryptovaluta.

Stap 2. Registreren bij de “wisselkantoren”

Om van euro’s of dollars bitcoins te maken zal je een account aan moeten maken bij de “wisselkantoren” van de cryptovaluta. Zoals met alles is er niet 1 aanbieder, maar zijn er meerdere. Nederlandse aanbieders met iDeal en andere betaalmogelijkheden zijn:

Update: Door de enorme drukte accepteert op dit moment enkel Bitonic nog nieuwe leden.

De aankoop van cryptovaluta is gebonden aan wetgeving. Dit houdt in dat bovengenoemde partijen, net als banken, zich moeten houden aan voorschriften vanuit de wetgever. Men moet weten met wie zij zaken doen. Dit heet KYC/AML (Know Your Customer/Anti Money Laundering). Voor jou betekent dit dat je jezelf moet registreren en een paar verificatiestappen moet doorlopen. Je zal je moeten registreren met je email, telefoon en legitimatiebewijs. Bij hogere bedragen zal er ook nog een skype videogesprek worden gevoerd zodat men kan nagaan dat jij de persoon bent die je zegt dat je bent.

Nogmaals dit is wetgeving. Zodra je je eenmaal hebt geregistreerd, kan je zo vaak en wanneer je maar wilt aankopen en verkopen.

De rest gaan wij tijdens de masterclass aan je uitleggen. Neem in ieder geval je mobiele telefoon en je bankpasje mee.